AMSTERDAM - Als je trouwt, moet je het goed doen, moet Salma Hayek gedacht hebben. De bruiloft van de actrice gaat naar verluidt maar liefst 3,5 miljoen dollar kosten.

Hayek en haar verloofde, de Franse zakenman Francois-Henri Pinault, willen elkaar aankomend voorjaar hun jawoord geven.

"Francois heeft veel moeite moeten doen om Salma ervan te overtuigen met hem te trouwen", zo zegt een bekende van het stel tegen het tijdschrift National Enquirer. "Hij wil niet beknibbelen op de ceremonie. Salma mag helemaal losgaan."

Trouwjapon

Het lijkt erop dat de actrice gehoor heeft gegeven aan de wens van haar aanstaande echtgenoot. Hayek heeft een trouwjapon aangeschaft ter waarde van een half miljoen dollar. Daarnaast wil ze maar liefst 400 gasten laten overvliegen voor een vijfdaags feest in een kasteel bij St. Tropez.

Volgens de bron moet alles er sprookjesachtig uitzien. "Alleen al aan bloemen is meer dan een miljoen dollar besteed. Gasten zullen Beluga kaviaar voorgeschoteld krijgen, verse kreeft en speciaal rundvlees uit Japan."

Niet alleen het diner mag wat kosten, ook voor de bruidstaart tast het stel diep in de buidel: die kost maar liefst 100.000 dollar.

Hayek en Pinault kregen negen maanden geleden hun eerste kindje samen, Valentina Paloma.