AMSTERDAM - Victoria Koblenko en haar vriend, voetballer Evgeniy Levchenko, zijn na een relatie van vijf jaar uit elkaar. Dat schrijft de 27-jarige actrice woensdag in haar column in dagblad Metro.

"Na vijf jaar intens gelukkig te zijn, is het weer even wennen aan het vrijgezellenbestaan", schrijft Koblenko. "Het ene moment denk je dat hij de man van je leven was, het andere moment besef je dat het niet zo mocht zijn. Vergissen is menselijk toch? Voor mij bedoel ik dan, niet voor hem."

Overspel

In haar column lijkt Koblenko overspel als reden van de breuk aan te wijzen. "Ik ben wat trager van begrip en het duurde een aantal maanden om 'hem' door te hebben", schrijft ze. "Misschien moet ik Jort eens bellen, dan kunnen we bij elkaar uithuilen."

Volgens haar manager Martine Zwarthoed is van overspel echter geen sprake. "Dat heb ik niet van haar begrepen. Het had gewoon niet zo moeten zijn", weet zij.

Voetbalvrouw

Toch meent Koblenko dat de relatiebreuk niet alleen maar negatief is. "Een lichtpuntje: nooit meer een voetbalvrouw zijn, werpt toch een heel zonnig licht op de toekomst!"

Vorig jaar was nog sprake van een mogelijke emigratie wegens de voetbalcarriere van Levchenko. Toen hij voor een jaar bijtekende bij zijn ploeg FC Groningen, werd duidelijk dat het koppel voorlopig nog in Groningen zou blijven wonen.

Horizon

Na de breuk heeft Koblenko besloten haar horizon te verruimen. De actrice en presentatrice reist momenteel door Zuid-Europa, bevestigt Zwarthoed.

Koblenko is bekend van films als Stille Nacht, Doodeind en Sl8n8.

Victoria Koblenko vrijgezel