AMSTERDAM - Sienna Miller heeft haar hart verloren aan multimiljonair Balthazar Getty. De 33-jarige Amerikaanse acteur en olie-erfgenaam liet zijn vrouw en vier jonge kinderen in de steek voor de blonde actrice.

Dat meldde de Britse krant News of the World zondag.

De 26-jarige Miller leerde haar nieuwe liefje naar verluidt vorige zomer kennen via haar ex-vriend Matthew Rhys, die samen met Getty in de serie Brothers & Sisters speelt.

De afgelopen drie maanden zou het stel naar elkaar toe zijn gegroeid. Getty vloog volgens de krant stiekem naar Londen en Praag om bij zijn geliefde te kunnen zijn, die begin deze maand nog een relatie had met de Britse acteur Rhys Ifans.

Bedrog

Twee weken geleden kwam modeontwerpster Rosetta Millington, de vrouw van Balthazar, achter het bedrog van haar echtgenoot. Ze zou met haar kinderen Cassius (7), Grace (6), Violet (5) en June (acht maanden) naar Italië zijn vertrokken.

Betrapt

Maandag arriveerde Miller in Los Angeles en sindsdien zou het duo zich verschuilen in de miljoenenvilla van Getty in de heuvels van Hollywood. Om niet samen betrapt te worden, bezochten de tortelduifjes afzonderlijk van elkaar restaurants en hotelbars in de buurt van het optrekje.

Zo kwam Getty donderdag op de fiets naar een Italiaans restaurant, terwijl Miller vlak daarna in de auto arriveerde. "Het was duidelijk dat ze niet samen gezien wilden worden", vertelt een getuige.