AMSTERDAM - Rossana Lima, de vrouw van Patrick Kluivert, is verkozen tot de Miljonair Voetbalvrouw van het Jaar 2008.

De wedstrijd is georganiseerd door Miljonair Magazine. De echtgenote van de voormalige oranjespeler kreeg bij het sluiten van de actie zondag op de website van de glossy ruim 6600 stemmen.

Daarmee bleef ze de concurrenten als Gertrude Kuyt (ruim 5000 stemmen) en Christel van Rijn, vriendin van Joris Mathijsen (ruim 3100 stemmen) ruimschoots voor.

Opgetogen

Lima is opgetogen over de uitslag. "Ik vind het erg leuk dat zo veel mensen op mij hebben gestemd. Het streelt je toch zo'n uitslag, terwijl ik in mijn optiek niet het prototype van een voetbalvrouw ben. Ik heb mijn eigen stylingbedrijf en een druk gezin, dus niet het type dat het gezin in balans brengt."

"Maar natuurlijk steun ik Pat wel. Als hij de laatste jaren van zijn voetbalcarrière ergens in het buitenland kan afsluiten, ga ik wel mee."

Bild

"De stemwedstrijd bleek een schot voor open doel," zegt hoofdredacteur Onno Aerden. "Meer dan 24.000 Nederlanders hebben gestemd. Op internet verschenen overal stemadviezen en het Duitse Bild Zeitung kopieerde onze actie schaamteloos en met veel succes. Laat ik daar dan maar trots op zijn."

Rosanna Lima krijgt tijdens The Summer Fair, eind augustus in Noordwijk, een bokaal overhandigd.