AMSTERDAM - Steven Tyler zat in april niet alleen in een ontwenningskliniek om rustig te herstellen van enkele voetoperaties, zoals hij eerder verklaarde.

De Aerosmith-zanger heeft toegegeven dat hij zich ook in het Las Encinas Hospital in Pasadena heeft laten opnemen omdat hij na de operaties verslaafd was geraakt aan pijnstillers.

Operaties

De 60-jarige zanger onderging enkele maanden geleden enkele operaties vanwege een voetblessure die hij opliep door de vele optredens met Aerosmith.

"Als je aan je voet en been wordt geopereerd moet je onder narcose. En je krijgt slaapmiddelen", lichtte hij vrijdag toe. "Daardoor raakte ik de weg kwijt en werd een persoon die ik zelf niet leuk vond."

Ontkenning

Vorige maand ontkende de artiest, die in de jaren zeventig en tachtig bekendstond om zijn zware drank- en drugsmisbruik, nog dat hij in de kliniek werd behandeld voor een verslaving.

Hij zou zich alleen in het ziekenhuis hebben terugtrokken omdat hij daar in alle rust op kracht kon komen na de ingrepen. Inmiddels heeft Steven Tyler de kliniek verlaten.