Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat single Jort scoort, Maxima kilometers vreet, Irene van der Laar een golddigger is, de Oerlemansjes 'droog' oefenen en Bea, Alex en Maxi koninklijk moeten kleumen voor hun sigaret. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Officieel zijn ze nog niet 'gescheiden', maar het is duidelijk: Quote's Jort Kelder en Georgina Verbaan zijn uit elkaar. Zij wordt nog steeds knuffelend met een ander gespot, hij vecht zich manmoedig door het single-bestaan heen. Jort is gekwetst, maar dat zal niet lang duren volgens Weekend. Er staan namelijk een boel dames in de startblokken om de nieuwe 'Mevrouw Kelder' te worden.

Onlangs publiceerde het blad Jackie een 'Bachelor List', met daar op onder andere soapie Bas Muijs, Chris Zegers en de Brandsteder-boys. De eerste prijs van 'Meestbegeerde Vrijgezel' ging echter unaniem naar de ex-Quote hoofdredacteur. Jort - gentlemen as ever - bedankte de redactie met een SMS'je: 'Uw uitnodiging is tempting, maar mag ik nog even in stilte genieten van mijn verdriet en bachelorstatus, ladies?'. Hij moet duidelijk nog even aan zijn nieuwe rol wennen.

Mobiele Maxima

Moeder van 3 kinderen en een mega-drukke baan. Prinses Maxima draait er haar koninklijke handje niet voor om volgens Weekend. In amper een week tijd was ze voor afspraken in Argentinië, Brazilië, Zwitserland, Spanje en Nederland. Dat zijn 20.000 kilometers in zeven dagen! Een gemiddeld mens zou omvallen van de jetlag, maar Maxima werkte gewoon door.

Tuurlijk, ze vliegt altijd eerste klas of met het 'eigen' vliegtuig. Krijgt hapjes en sapjes aangereikt, hoeft geen koffers te zeulen of slechte DVD's te bekijken aan boord. Alle lof dus voor deze hardwerkende dame. Twee minpunten: hoe vaak ziet ze haar kinderen nog en hoe vervuilend zijn al deze vluchten wel niet voor het milieu? Zou ze al zó zijn ingeburgerd dat ze dit laatste beantwoordt met: 'Milieu? Ik kom uit een uitstekend milieu!', à la de spot van de energie-reclame.

Dure dame

Niemand verwachtte het, maar hals over kop blijkt Irene van der Laar gescheiden. Met vriend Sander heeft ze een zoontje van een jaar, toch gaan de twee uit elkaar. Kort daarop onthult de presentatrice dat ze een andere man heeft. Volgens Privé is deze man ook de oorzaak van de breuk (iets wat Irene ontkent). Het is tv-tandarts Bertho die ook in haar programma Beauty Touch werkt. De twee hebben elkaar helemaal gevonden. Want volgens het roddelblad is Irene een onvervalste golddigger.

Haar Sander verloor zijn aanzien toen hij hockey-coach af was en achter de bar moest gaan werken. Tandarts Bartho heeft juist een miljoenenpraktijk in Duitsland en aan geld geen gebrek. De tandarts kickt op haar BN-status en 'kijkt er nu al naar uit om met Irene mee naar party's te gaan en omringd te zijn door camera's'. Lijkt ons een klare zaak: zij zijn geld, hij haar status. Arme Sander, daar valt achter de bar geen bier tegenop te tappen.

Droog oefenen

Deze zaterdag is het zo ver: Reinout en Danielle Oerlemans gaan trouwen. Danielle hoopt op mooi weer, omdat 'mijn jurk dan beter tot zijn recht komt'. De trouwerij is bij hen thuis, in de enorme tuin in 't Gooi. De getuige van Danielle is de vrouw van de stinkend rijke miljonair Theo Dietz. Hij bezit een golfclub in Wassenaar en nodigde het hele bruidsgezelschap daar uit voor een pre-diner. Zo kon men alvast in de stemming komen voor de officiële partij.

Volgens Privé werd het een feest met een lach en een traan. 'Het even een kopje koffie drinken met familie of goede vrienden zit er niet meer in' realiseert Daniëlle zich opeens. Aan de andere kant heeft ze eindelijk haar trouwring en gaat het paar het avontuur tegemoet. Maar eerst verheugen ze zich op zaterdag, op de plechtigheid en het feest met thema Amerika. Benieuwd hoe Willem-Alexander en Maxima verkleed gaan, want ook zij zullen van de partij zijn.

Pafke

Op 1 juli mag er in de horeca niet meer worden gerookt. Dat wordt een ongezellige boel. Rokers moeten naar buiten of bij de pafpaal en dus óók BN'Ners. Wendy van Dijk een sigaretje na de maaltijd? Buiten. Kok Herman den Blijker een sigaar bij de koffie? In het rookhol. Zelfs in zijn eigen restaurant, want het gaat er om dat zijn werknemers rookvrij moeten kunnen werken. DJ Giel Beelen wilde niet in het Glazen Huis bivakkeren omdat hij niet mocht roken. In noodgevallen grijpt hij naar zijn 'supersmoker', een nep-sigaret.

Jack Spijkerman wordt grappend 'Shag' Spijkerman genoemd, omdat hij alles rookt wat los en vast zit. Katje Schuurman overweegt te stoppen omdat het slecht is voor haar huid - of wil ze een baby? Jeroen Pauw wil de wereld verbeteren, maar dan wél met een peuk erbij. En hoe moet het met het koningskoppel Willem-Alexander en Maxima? De watermanager mag graag een sigaartje roken en de prinses steekt nog wel eens een pafke op (als ze tenminste niet weer eens zwanger is).

Bij rokende (schoon)mama Beatrix staat de asbak niet meer voor hen klaar. Want ook daar geldt: rookvrij vanaf 1 juli. Zouden de drie écht buiten koninklijk staan te kleumen onder het afdakje bij paleis Noordeinde?