AMSTERDAM - Verne Troyer heeft de Amerikaanse entertainmentwebsite aangeklaagd die donderdag een fragment van zijn sekstape online zette. Dat meldt de betreffende site, TMZ, vrijdag.

Dat de pikante beelden nu wereldwijd te zien zijn, moet de site ruim dertien miljoen euro kosten, vindt hoofdrolspeler Troyer. Hij is beter bekend als Mini-Me in de 'Austin Powers'-films.

Troyer zegt dat TMZ zijn privacy en zijn auteursrechten heeft geschonden, omdat de fragmenten zijn getoond zonder de toestemming van de kleine acteur.

Online

Tijdens het korte stukje film, dat nog steeds online staat, is te zien hoe de 39-jarige lilliputter zijn ex-vriendin heftig kust terwijl ze op bed liggen. Wat er daarna gebeurt, laat zich raden, maar staat niet online.

Gestolen

Troyer verklaart dat de film gestolen is. Volgens de kale acteur zijn de beelden nu in handen van Kevin Blatt. Deze Kevin Blatt was ook verantwoordelijk voor de distributie van de sekstape van Paris Hilton, 'One night in Paris'.

Verbod

Om verdere schade te voorkomen, wil Troyer een verbod op verdere verspreiding van het seksfilmpje.

Wie Troyer liever met kleren aan ziet, kan vanaf 24 juli in de bioscoop naar de 'The love guru'. Hij speelt hierin naast onder anderen Mike Myers, Jessica Alba en Justin Timberlake.