AMSTERDAM - Al maanden doen geruchten de ronde over een op handen zijnde scheiding tussen Madonna en Guy Ritchie, maar nu lijkt het er echt van te komen.

De Amerikaanse zangeres heeft echtscheidingsadvocaat Fiona Shackleton in de arm genomen. Dat meldt de Britse krant The Times, die zegt dat dit verhaal rondgaat onder raadslieden.

Shackleton trad eerder op als advocaat van de Britse kroonprins Charles tijdens zijn scheiding van prinses Diana. Ook vertegenwoordigde ze Paul McCartney tijdens zijn spraakmakende scheiding van Heather Mills.

Ze kreeg voor elkaar dat McCartney, hoewel hij in gemeenschap van goederen in het huwelijk was getreden, 'slechts' dertig miljoen euro van zijn vermogen van ruim een miljard euro hoefde te betalen aan zijn ex.

Advocaat

De 49-jarige Madonna is zeven jaar getrouwd met de tien jaar jongere Britse regisseur, die een advocaat van het Londense advocatenkantoor Forsters in de arm zou hebben genomen.

Vermogen

Het stel zou geen huwelijkse voorwaarden hebben opgesteld, waardoor Ritchie kans maakt op de helft van het vermogen van de zangeres, dat op 378 miljoen euro wordt geschat.

Madonna en Guy kregen samen een zoon, Rocco (7), en adopteerden het Malawische jongetje David (2). De popster heeft uit een eerdere relatie met fitnesstrainer Carlos Leon een 11-jarige dochter, Lourdes. Het gezin woont in Londen.