AMSTERDAM - Eminem heeft dinsdagavond tijdens zijn eerste concert in de Amsterdam Arenalang op zich laten wachten. Het programma begon al om zeven uur, maar de blankerapper uit Detroit kwam pas tweeënhalf uur later het podium op.

In de tussentijd konden de tienduizenden hiphop-fans in de Arena genieten vansterren als Xzibit en Cypress Hill. Na het optreden van Cypress Hill duurde hetechter bijna een uur voordat de hoofdact begon. Na een half uur wachten begonhet publiek zich te roeren met massale fluitconcerten. Toen om tien over halftien uiteindelijk het doek weer omhoog ging, werd echter duidelijk waar de fansop gewacht hadden. Op het podium was een heus mini-circus gebouwd, het decorvan de 'Eminem show'. De populaire rapper begon zijn concert in eenreuzenradbakje.

In de daaropvolgende anderhalf uur zong Eminem zijn grote hits, waaronderWithout me, Lose Yourself en Soldier. Hij deed diverse nummers met zijn'homies' D12, Obie Trice en 50 Cent. Het stadion stond op zijn kop bij hetnummer 'In da club' van 50 Cent, een voormalige nummer 1-hit in de VerenigdeStaten.

Eminem was enigszins verrast over de ambiance in Amsterdam. "What the fuck isgoing on, Amsterdam", riep hij uit. "I smell a lot of weed out here." Hoewel erredelijk veel onder het publiek werd gerookt, was de marijuana-luchtveroorzaakt door één van zijn collega-rappers. Cypress Hill-voorman B-Real hadtijdens zijn optreden een 30 centimeter lange joint opgestoken. De lucht waseen uur na zijn performance nog aanwezig.

Woensdagavond treedt Eminem wederom op in de Arena. Zijn optredens in Nederlandmaken deel uit van zijn wereldtournee.