LOS ANGELES - Hij hield een week zijn mond dicht, maar dat lukt Kanye West nu niet meer. De rapper is woest op de organisatie van het muziekfestival Bonnaroo in de Verenigde Staten.

Hij gaf daar op 15 juni een optreden dat twee uur te laat begon, tot groot ongenoegen van de fans.

"De organisatie had een bericht moeten uitdoen om te laten weten dat ik er niets aan kon doen. Ze hadden de ware toedracht van de vertraging moeten vertellen", briest de 31-jarige rapper op zijn website.

Pearl Jam

Wie zijn dan de schuldigen? "De organisatie zelf en Pearl Jam", aldus West. De band Pearl Jam stond voor de rapper op het podium. Ze speelden een uur langer door en daarna moest het podium nog gereed gemaakt worden voor West, wat de vertraging veroorzaakte.

Wc-papier

De fans waren 'not amused' en grote groepen vertrokken. Degenen die wel bleven wachten, gooiden wc-papier en bierblikjes naar het podium terwijl ze de rapper uitscholden.

Gay

"Ik begrijp het als mensen mij niet leuk vinden, vinden dat mijn strakke kleding 'gay' aandoet of dat ik een te grote mond heb. Maar wat er gebeurde tijdens Bonnaroo is de grootste belediging in mijn hele leven."

West biedt zijn excuus aan aan zijn fans. "Het spijt me dat ik niet de mogelijkheid heb gekregen om jullie de show te geven die ik voor ogen had."