AMSTERDAM - Irene van de Laar heeft geen zin in haar verjaardag. De presentatrice wordt in december 40 jaar en vindt het 'geen leeftijd om de vlag voor uit te hangen', zo vertelt ze in maandblad Glossy.

"Ik kom dan dichter bij het afscheid van het leven, juist omdat ik al over de helft ben. Ik kan dat enorm dramatiseren."

De moeder van twee kinderen mag dan een dagje ouder zijn, maar ze denkt er nog niet aan om een bezoekje te brengen aan de plastisch chirurg.

Rimpel

"Volgens mij heb ik het nog niet nodig", zegt Van de Laar. "Het is toch belachelijk dat je tegenwoordig bijna geen rimpel meer mag hebben? Waarom iets veranderen wat puur natuur is?" Toch sluit ze niet uit ooit 'iets te laten doen' aan haar uiterlijk.

Lichaam

De 39-jarige moeder van twee kinderen onderhoudt haar lichaam goed om in vorm te blijven. "Ik doe regelmatig een scrubje en een peeling en bij de schoonheidsspecialiste neem ik microdermabrasiebehandelingen, waarbij de huid heel diep wordt verzorgd met kristallen", legt ze uit. "Verder eet ik heel gezond en doe ik bikram yoga."

Nieuwe liefde

Vorige week liet Irene van de Laar weten dat ze een nieuwe liefde heeft. De brunette heeft haar hart verloren aan televisietandarts Bertho Kleinsman, met wie ze samenwerkte aan het programma Beauty Touch.

Vlak daarvoor werd bekend dat haar relatie met hockeytrainer Sander Brinkhuijsen, met wie ze vier jaar samen was en zoon Vince kreeg, op de klippen was gelopen.

Van de Laar heeft ook een 8-jarige dochter uit een eerdere relatie met Wessel van Diepen.