AMSTERDAM - Volgens het Amerikaanse filmtijdschrift Premiere behoort de kusscène vanMarilyn Monroe en Tony Curtis in de klassieke komedie 'Some like it Hot' uit tot de meest sexy filmscènes aller tijden. De scène speelt zich af op hetjacht van een miljonair, als Curtis beweert dat geen enkele vrouw in staat isom hem op te winden en Monroe vervolgens haar best doet om het tegendeel tebewijzen.

De scène tussen Monroe en Curtis bereikte de tweede plaats. De eerste prijsging naar de seksscène tussen David Hemmings en Veruscka von Lehndorff uitMichelangelo Antonioni's cultklassieker 'Blowup'. Volgens het filmmagazine isde erotische fotosessie tussen fotograaf Hemmings en zijn model nog steeds eenvan de meest opwindende scènes uit de filmgeschiedenis.

Brigitte Bardot's naakte optreden in 'Et Dieu... créa la Femme' uit 1956bereikte de derde plaats, terwijl de vierde plek werd toebedeeld aan deincestueuze douchescène uit de controversiële film 'The Vixen'. De Top 5 wordtgecompleteerd door de botersmeer-activiteiten van Marlon Brando en MariaSchneider uit 'Last Tango in Paris'.