AMSTERDAM - Nance vond het een verademing om haar laatste programma Dancing Queen zonder Gerard Joling te presenteren.

"Gerard heeft net als ik zijn beperkingen en dat beperkt mij dan eerlijk gezegd ook een beetje", zegt de SBS-coryfee in Beau Monde. Ze blikt hierin terug op haar samenwerking met Joling bij de programma's 'Sterren dansen op het ijs' en 'So you wanna be a popstar'.

Vooral Jolings losse manier van werken stuit de 34-jarige Nance wel eens tegen de borst. "Niets ten nadele van hem, maar het is voor mij best lastig als hij te pas en te onpas ergens doorheen fietst, terwijl ik net heel serieus in mijn tekst zit", bekent ze.

Kribbig

"Daar kan ik dan best kribbig om te worden," vervolgt de SBS6-presentatrice. "Ten onrechte trouwens, want ik kan het ook gewoon even loslaten. Maar ik wil dan te goed en te netjes mijn ding doen."

Ondanks de ergernissen spreekt Nance tegen dat de duopresentatoren niet met elkaar door één deur kunnen. "Kijk, je moet niet vergeten dat we door de zender bij elkaar gezet zijn. In het begin is het dan even aftasten, maar ik heb absoluut niet het idee dat we geclasht zijn."

Stelletje

Nance kijkt dan ook uit naar een eventuele nieuwe samenwerking met Geer. "Zakelijk gezien denk ik dat Gerard en ik heel goed doorhebben dat we het als stelletje op tv heel goed doen", zegt ze. "Never change a winning team. Dus ik kan niet wachten om weer met hem samen aan de slag te gaan."