AMSTERDAM - Op de première van de film 'Sex and the City' gedragen de genodigden zich net als de hoofdrolspeelsters Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda. Intieme gesprekken met vrienden schuwen ze niet.

"Wij zijn heel erg open", zegt presentatrice Wendy van Dijk in een interview met NU.nl over de relatie met haar vriendinnen. "Met alles erop en eraan."

Expliciet

Collega Froukje de Both bevestigt dat vrouwen gesprekken met elkaar voeren die niet voor ieders oren bestemd zijn. "Vrouwen hebben heel expliciete gesprekken over seks. Over vriendjes die niet goed zijn in bed en anderen die weer fantastisch zijn."

Haar vriendin, actrice Jasmine Sendar, doet er nog een schepje bovenop. "Wij hebben het constant over seks."

Niet alleen vrouwen zijn openhartig over hun liefdesleven. "Alles gaat over tafel", vertelt stylist Bastiaan van Schaik. "Nog veel erger dan die vier meiden. Alles in detail."

Mannen

Sterrenkapper Mari van de Ven bevestigt de openhartigheid. "Natuurlijk bespreken wij die dingen. Wat daar met meiden gebeurt, gebeurt ook met mannen."

Modeontwerper Percy Irausquin praat er vooral met vriendinnen over en is niet vies van details. 'The size' wordt openlijk besproken.

Niet gecharmeerd

Toch zijn sommige bekende Nederlanders niet gecharmeerd van alle openheid in de film.

"Nee, ik heb die gesprekken niet", zegt ambassadrice van de plastische chirurgie Marijke Helwegen. "Ik heb maar een paar keer naar de serie gekeken en toen ben ik zo geschrokken dat ik het meteen heb uitgezet."

Verbaasd

Ook filmkenner René Mioch is verbaasd over de seksuele uitlatingen. "Ongelooflijk hoe die vrouwen met elkaar praten. En mensen zeggen dat het in het echt nog erger is, dus ik heb nog een hoop te leren."