AMSTERDAM - R. Kelly wil niet getuigen in de misbruikzaak die tegen hem is aangespannen. Dat verklaarde de r&b-zanger dinsdag nadat de rechter hem had uitgelegd dat hij niet verplicht was zijn zegje te doen in de rechtbank.

"Ik heb besloten niet te getuigen", sprak hij daarop. Het was de eerste keer dat de 41-jarige artiest zijn mond opendeed sinds het proces een maand geleden begon.

In de zaak moet een jury bepalen of Kelly schuldig is aan misbruik van een minderjarige. Op een video, die zes jaar geleden werd ontdekt, zou te zien zijn hoe de zanger seks heeft met een jong meisje.

Zowel Kelly als het nu 23-jarige vermeende slachtoffer ontkent echter op de band, die ergens tussen 1 januari 1998 en 1 november 2000 werd geschoten, te staan.

Slotbetoog

Donderdag worden waarschijnlijk de laatste getuigen in de zaak gehoord en zullen beide partijen met een slotbetoog proberen de jury te overtuigen.

Celstraf

Als Kelly, die hits scoorde als 'I believe I can fly' en 'If I could turn back the hands of time', schuldig wordt bevonden, kan hij tot een celstraf van vijftien jaar worden veroordeeld.