AMSTERDAM - Jennifer Hoffman zit historisch goed in haar vel. Dat vertelt de presenterende actrice deze week in Viva. Sinds haar breuk met acteur Daan Schuurmans anderhalf jaar geleden is ze naar eigen zeggen 'veel sterker geworden'.

"In slechte tijden leer je jezelf nou eenmaal veel beter kennen."

De nu 27-jarige Hoffman had zes jaar een relatie met Daan Schuurmans, tot hij eind 2006 verliefd werd op collega-actrice Bracha van Doesburgh.

Media-aandacht

De Passion for Fashion-presentatrice noemt de breuk en de media-aandacht die daarop volgde 'zeker geen prettige periode'. "Maar nu ben ik gelukkiger dan ooit", voegt ze daaraan toe.

"Eigenlijk is alles beter geworden. Het hangt natuurlijk allemaal met elkaar samen. Omdat ik lekkerder in mijn vel zit, krijg ik meer werk. Ook mijn vriendschappen en de relatie met mijn ouders en broer zijn erop vooruitgegaan."

Bang

De vrijgezelle blondine vertelt anders in het leven te staan sinds de breuk. "Ik ben in die zes jaar relatie vooral heel erg bezig geweest met 'ons'. Nu ben ik opeens alleen maar met mezelf bezig. En ik moet zeggen dat het me goed bevalt. Zo goed zelfs, dat ik misschien wel een beetje bang ben om dat ooit weer te moeten weggeven."