AMSTERDAM - Frans Bauer heeft het razenddruk met brainstormen voor Bananasplit, dat hij gaat presenteren. "Ze hebben me vanuit de redactie zelfs een verbod moeten opleggen", bekent de volkszanger dinsdag in De Telegraaf.

"Ik mag de redacteuren na 23.00 uur niet meer bellen. Ik praat over niks anders. Zelfs Mariska wordt er af en toe een beetje gek van."

Vorige week werd bekend dat Bauer een nieuwe reeks van het verborgencameraprogramma gaat presenteren. Het is het presentatiedebuut voor de zanger, maar hij gaat geen speciale voorbereidingen treffen, zo zegt hij in de krant.

"Ik ga geen presentatiecursus volgen of zoiets. Ik ga er gewoon als mezelf aan beginnen", vertelt hij. "Er zal hier en daar dus best een beetje gestotterd worden, want dat hoort bij me. Ik ben gewoon Fransje Bauer uit Fijnaart en ik hou van een dolletje, niets meer en niets minder."

Gniffelen

De opnamen van de show, die vanaf februari wekelijks te zien is bij de Tros, gaan binnenkort van start. "Ik moet er nu al vaak van gniffelen. Ik ga bekende Nederlanders foppen, maar in principe moet iedereen oppassen", aldus Bauer, die zelf twee keer door zijn voorganger Ralph Inbar in de maling werd genomen.

Premier

"Of je nou de premier bent of caissière in een supermarkt. Ik sluit niemand uit. Ik heb een behoorlijke vinger in de pap over wat er gaat gebeuren."