AMSTERDAM - Sylvie van der Vaart weet wat er van haar wordt gevraagd in aanloop naar de eerste wedstrijd van manlief Rafael op het EK voetbal. "Voor mij betekent dat Oranje-winkelen", jubelt ze in haar column in de Duitse krant Bild.

"Ik heb een tas, sjaal, armband en riem gekocht. Alles in oranje natuurlijk. Een kleur die ik gewoonlijk ook erg mooi vind."

De 30-jarige Van der Vaart heeft haar kersverse aankopen van het peperdure modehuis Hermès meegenomen naar Zwitserland. Daar speelt het Nederlands elftal maandagavond tegen Italië.

"Ik duim, net als de rest van Nederland, dat wij na twintig jaar de beker weer naar huis meenemen", schrijft de blondine.

Emotionele achtbaan

Sylvie noemt het EK een 'emotionele achtbaan'. "Het begint voor mij al zodra Rafa op het veld staat en het volkslied wordt gespeeld. Dan schieten elke keer weer de tranen in mijn ogen", bekent ze.

"Ik neem me steeds voor dat ik niet meer huil, maar op de tribune ben ik altijd zwak. Tijdens de wedstrijd is het helemaal erg."

Zoontje

Sylvie en Rafael van der Vaart zijn drie jaar getrouwd. Het stel, dat in Hamburg woont, heeft een 2-jarig zoontje: Damián.