AMSTERDAM - Amy Winehouse laat zich van haar slechtste kant zien in een nieuw filmpje dat is opgedoken op internet. De souldiva is daarin te zien met een vriendin, terwijl ze allebei een racistisch liedje zingen.

In hun variant op het kinderliedje 'Hoofd, schouders, knie en teen' halen de dames onder meer negers, homo's en Chinezen door de mangel. Het filmpje is te zien op de website van News of the World.

Een bekende van het koppel heeft het filmpje, dat in mei vorig jaar werd opgenomen door Amy's man Blake Fielder-Civil, overhandigd aan het Britse weekblad.

Hij zou hiermee willen laten zien hoe groot de invloed is die Blake, die sinds eind vorig jaar vastzit voor belemmering van de rechtsgang, op de 'Rehab'-zangeres heeft.

Blake belooft de twee meiden in het filmpje dat hij hen niet op camera vastlegt. Op de tafel waaraan de zangeres zit, ligt aluminiumfolie met een op heroïne lijkend bruin goedje.

Foto's

Naast het filmpje heeft het weekblad de hand weten te leggen op foto's, waarvan het er een aantal heeft gepubliceerd.

Zo is Amy met Blake te zien terwijl ze zoenen, waarbij duidelijk twee pillen op hun tong te zien zijn. Ook is de getroebleerde ster te zien met een crackpijp en met een grote snee in haar hand.

Winehouse heeft inmiddels haar excuses aangeboden voor het filmpje.

Crack

De succesvolle zangeres, die in februari nog vijf Grammy Awards in de wacht sleepte, werd vorige maand niet vervolgd om een video waarin te zien is dat ze crack rookt.

Enkele weken eerder werd ze gearresteerd omdat ze twee mannen tijdens een avondje stappen aanviel. Hiervoor werd ze enkele uren ondervraagd, maar vervolgens niet aangeklaagd.