AMSTERDAM - Patrick Dempsey laat vrouwen niet alleen smelten met zijn looks, de acteur voorziet ze ook van goede adviezen.

Zo voorzag hij zijn zwangere collega Michelle Monaghan, met wie hij samen speelt in de bioscoopfilm 'Made of Honor', van behulpzame raad over haar aankomende ouderschap. Dat vertelt Dempsey in het Amerikaanse tijdschrift People.

Geheim

Voordat Monaghan haar eerste zwangerschap wereldkundig maakte, had ze haar 42-jarige collega al ingelicht. "Het was een groot geheim en ik mocht het tegen niemand vertellen", vertelt Dempsey, vader van dochter Talula (6) en de tweeling Darby en Sullivan (1).

"Ze zal een geweldige moeder worden, want ze is slim, heeft een lieve man maar vooral omdat ze een hele aardige vrouw is."

Gevoel

Dempsey, bekend als dr. McDreamy uit de hitserie Grey's Anatomy, heeft Monoghan ingelicht over het gevoel dat het ouderschap met zich meebrengt.

"Ik heb Michelle verteld dat ze het nu misschien nog niet doorheeft, maar dat haar leven flink verandert na de bevalling", aldus de ervaren papa. "Een kind hebben geeft een gevoel dat je pas begrijpt als je daadwerkelijk ouder bent."

'Made of honor' draait vanaf 5 juni in de Nederlandse bioscopen.