AMSTERDAM - Hans van Barneveld, de weduwnaar van zanger Benny Neyman, vervult maandag de laatste wens van zijn partner. Van Barneveld brengt op de geboortedag van Benny het lied 'Aan 't einde van de regenboog' op single uit.

"Tijdens zijn ziekbed heeft Benny mij meerdere keren te kennen gegeven dat hij deze single wilde uitbrengen, temeer omdat hij veel positieve reacties op het nummer kreeg", legt Hans uit. Neyman overleed in februari aan kanker.

Het nummer is afkomstig van Neymans laatste album 'Onverwacht', dat vorig jaar verscheen kort voordat hij ziek werd. Het lied, dat door Pierre Kartner werd geschreven voor Neyman, zou eigenlijk vorig jaar december al op single zijn verschenen.

Cd-hoes

Op dezelfde dag dat Neyman en zijn partner bij de drukker waren geweest om de cd-hoes te bepalen, kreeg de 56-jarige zanger te horen dat hij ongeneeslijk ziek was.

Van Barneveld laat weten dat hij ook plannen heeft om in het najaar een nieuw album uit te brengen met materiaal van Neyman dat nog niet eerder op cd is verschenen. "Benny had nog prachtige stukken liggen en trouwe fans zullen ook blij zijn met de specials, die Benny uitsluitend voor zijn theaterconcerten schreef."

Rouw

Na een zware periode van rouw pakt Hans van Barneveld langzaam de draad van het leven weer op. Niet alleen gaat hij aan de slag met het materiaal van Neyman, maar ook gaat hij Saskia en Serge helpen bij het ontwikkelen van hun jubileumshow.

Hij heeft bij het verwerken van zijn verdriet veel steun van vrienden en fans van de zanger. "Ondanks het intense gemis, ben ik blij dat zo veel mensen mijn verdriet delen en Benny's naam altijd zullen blijven fluisteren."