AMSTERDAM - Daphne Bunskoek doet het de komende tijd rustig aan. "Ik neem een zomersabbattical en daarna ga ik rustig kijken wat mijn volgende stap gaat worden", vertelde de presentatrice vrijdag in de radioshow van Ruud de Wild op Q-Music.

Vrijdagavond presenteert de 34-jarige Bunskoek voor het laatst RTL Boulevard. Ze heeft gemengde gevoelens over haar vertrek. "Het is niet alleen een eind, maar ook een begin van iets nieuws", zei ze.

"Drie jaar was mooi. Het is goed voor mezelf en goed voor het programma als er een fris gezicht op mijn plek komt te zitten."

Geouwehoer

Daphne gaat de sfeer in de studio en het 'slappe geouwehoer' het meeste missen. "Het voelde eigenlijk niet als werk." Wie haar opvolger wordt, weet ze niet.

"Ik weet dat Winston Gerschtanowitz het af en toe gaat doen, net als nu. Of hij het helemaal overneemt of dat er iemand bijkomt, weet ik niet."

VPRO

Het is nog onduidelijk wat de donkerharige presentatrice gaat doen na haar sabbattical. "Ik voer gesprekken met de VPRO en dat blijf ik ook doen", vertelde ze. "Daarnaast ga ik lekker schilderen, maar daar ga ik de mensen niet mee lastigvallen."

Er is volgens Bunskoek ook geen kindje op komst, zoals werd gefluisterd. "Wessel en ik voeden de helft van onze tijd zijn dochter op en ik vind het heel leuk om in de andere helft van de tijd helemaal niets te doen", lachte Bunskoek, die al langere tijd samen is met Wessel van Diepen.

De voormalige dj heeft een dochter uit een eerder huwelijk met Irene van de Laar.

In de laatste uitzending van RTL Boulevard met Daphne Bunskoek is onder meer een interview te zien dat de presentatrice donderdag had met de Britse band Coldplay.