PARIJS - Yves Saint Laurent blijkt recent een geregistreerd partnerschap te zijn aangegaan met zijn vriend Pierre Bergé, met wie hij zijn modehuis oprichtte. Bergé gaf er ook langdurig leiding aan.

Bergé vertelt dat in de Paris Match van deze week. Dankzij het Pacte Civil de Solidarité (PACS) werd de ene partner de erfgenaam van de andere.

Afscheid

Beroemdheden en de grote namen uit de modewereld hebben afscheid genomen van Yves Saint Laurent. Onder anderen filmster Catherine Deneuve en presidentsvrouw/model Carla Bruni woonden de begrafenis van de Franse modeontwerper donderdag in Parijs bij.

Saint Laurent, die jarenlang de modewereld domineerde, overleed zondag op 71-jarige leeftijd aan een hersentumor. Ongeveer achthonderd mensen kwamen donderdag bijeen om Berge te ondersteunen.

Applaus

De honderden toeschouwers die buiten de Saint-Roch kerk stonden en de dienst op schermen volgden gaven een donderend applaus toen de kist van de ontwerper naar binnen werd gedragen.

De meeste vrouwen die bij de afscheidsdienst aanwezig waren, onder wie Bruni, droegen broekpakken. Saint Laurent stond bekend als de man die vrouwen een broek aantrok.

Yves Saint Laurent wordt gecremeerd. Zijn as zal worden bewaard in een tuin bij zijn huis in Marrakech, in Marokko.