AMSTERDAM - Sharon Stone heeft wederom haar excuses aangeboden voor de opmerkingen die zij op het Filmfestival van Cannes maakte over de verwoestende aardbeving in China.

"Er is gigantisch veel geschreven over wat ik heb gezegd in Cannes", zo zei ze woensdag in een nieuwe verklaring.

"Ik wil graag wat dingen uit de lucht halen, zodat alle misverstanden de wereld uit zijn. Ja, ik heb me versproken. Ik heb enorm veel spijt van die fout. Het was onopzettelijk bedoeld. Ik bied mijn verontschuldigingen aan, het is nooit mijn bedoeling geweest om met mijn woorden iemand te kwetsen."

Behandelen

De 50-jarige Hollywoodactrice, die al jaren bevriend is met de geestelijk leider van Tibet in ballingschap, de Dalai Lama, zei in Cannes tegen Chinese journalisten dat ze "niet blij" was met de manier waarop de Chinezen het Tibetaanse volk behandelen.

Stone merkte vervolgens op dat de aardbeving in China wel eens het gevolg zou kunnen zijn van "slechte karma".

Kwaad bloed

De woorden hebben veel kwaad bloed gezet bij de Chinezen. Vorige week lieten enkele bioscoopexploiteurs al weten geen films meer te willen vertonen van de actrice.

Dinsdag werd bekend dat het prestigieuze Shanghai International Film Festival geweigerd heeft om Stone uit te nodigen. De Basic Instinct-actrice woonde het evenement vorig jaar bij.