AMSTERDAM - Dr. Dre heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij een echte 'badboy' is. Met de rapformatie NWA (Niggers with Attitude) legde de producer debasis voor de gangstarap en ook zijn latere producties werden gekenmerkt dooreen verheerlijking van het geweld en het hedonisme van het gangsta-bestaan.

Dre is nu betrokken bij 'Bad Boys 2', het vervolg op de succesvolle buddyfilmuit 1995. Hij zal echter niet te zien zijn in de film en ook zal hij niet tehoren zijn op de soundtrack van de film. Dre beperkt zich dit maal tot hetschrijven van de filmmuziek. Het is de eerste keer in de carrière van deproducer dat hij zich bezighoudt met het schrijven van een score.

De producer, die onder meer verantwoordelijk is voor de successen van Eminem en Cent, bevindt zich op dit moment in de studio, waar hij de laatste hand legtaan de muziek die te horen zal zijn in de nieuwe actiekomedie van Will Smith enMartin Lawrence. De soundtrack bevat nummers van onder meer Nelly, LennyKravitz, Beyoncé Knowles en Dre-protégé 50 Cent en verschijnt 15 juli in dewinkels, drie dagen voor de première van de film. Of de filmmuziek van Dr. Dreook op cd verschijnt is nog niet bekend.