HAAKSBERGEN - Thomas Berge wil niets meer te maken hebben met zijn producer Jeroen Dirksen, die wilde meedelen in het succes van de jonge ster. De producer probeert nu via een rechtszaak geld los te peuteren, zei Thomas' manager Johnny Sap woensdag.

Dirksen was ruim acht jaar in dienst bij Sap en ontvangt volgens de manager de gebruikelijke royalty's voor de liedjes en composities die hij voor Thomas Berge schreef.

"Anderhalf jaar geleden gaf hij bij mij aan dat hij mee wilde delen in de optredens en concerten van Thomas, maar ik heb hem meteen duidelijk gemaakt dat dit onbespreekbaar is", aldus Sap.

"Daarna kreeg hij nul op het request bij Thomas' vader en toen Thomas achttien werd en daarmee meerderjarig, heeft hij het ook bij hem geprobeerd. Sindsdien is Thomas klaar met hem", zegt Sap.

Pijn

Thomas wilde niet langer met de producer werken, waarop die zich eind mei ziek meldde en een advocaat op het management afstuurde. "Het doet me heel veel pijn. Iemand die acht jaar voor me heeft gewerkt en leugens vertelt", zegt Sap, die inmiddels Justin Piepelenbos in dienst heeft genomen.

De rechter doet binnen twee weken uitspraak.