EINDHOVEN - Koningin Beatrix heeft dinsdagochtend een bezoek gebracht aan twee van de drie zogenoemde aandachtswijken in Eindhoven.

Samen met minister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) heeft ze met bewoners en professionals gesproken over de aanpak waarmee de probleemwijken weer krachtwijken moeten worden. Dat liet de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten.

Vogelaar

Het was voor het eerst dat de koningin een officieel bezoek bracht aan een van de veertig buurten die Vogelaar ruim een jaar geleden aanwees als aandachtswijken.

De regering wil de leefbaarheid in de veertig wijken de komende tien jaar sterk verbeteren.

Muziekstuk

In een voormalig schoolgebouw in Woensel-West voerden kinderen uit de wijk een muziekstuk voor koningin Beatrix op.

De koningin maakte daarna een korte rondgang door de buurt. In de wijk de Bennekel sprak ze met betrokkenen over werkloosheid.

Koningin

Volgens wethouder Mary Fiers was de koningin bijzonder goed voorbereid, oprecht geïnteresseerd in het werk van de mensen op de werkvloer en goed op de hoogte van de specifieke situatie in Eindhoven. Het is onduidelijk waarom haar keuze op Eindhoven is gevallen.

Het onaangekondigde bezoek van Beatrix aan Eindhoven bleef niet lang onopgemerkt. Bij haar vertrek uit de Bennekel stonden veel wijkbewoners te wachten om een glimp van de koningin op te vangen.