AMSTERDAM - Sarah Jessica Parker heeft haar status als mode-icoon hoog te houden. Toen de actrice er onlangs achter kwam dat ze een derdehands jurk droeg naar de première van Sex and the City in New York, was ze dan ook woest.

Designer Olivier Theyskens had Parker verzekerd dat het gewaad van Nina Ricci nog niet eerder gedragen was. Later ontdekte Parker dat onder meer actrice Lindsay Lohan en socialite Lauren Santo Domingo de jurk hadden gedragen.

Lohan droeg de jurk eind vorig jaar tijdens een fotoshoot voor het tijdschrift Harpers Bazaar. Santo Domingo pronkte vorige maand met de peperdure jurk tijdens het Costume Institute Gala in New York.

Eerlijk

Parker zegt woest te zijn. "Dit is kortzichtig. Het is onethisch en teleurstellend dat men toestaat dat de jurk opnieuw gedragen wordt. Ik had gewild dat Theyskens hier open en eerlijk over was geweest."

De actrice is momenteel voortdurend in het nieuws vanwege het feit dat de filmversie van Sex and the City net uit is. Parker draagt tijdens iedere première een nieuwe, vaak spectaculaire, outfit.

Sarah Jessica Parker in derdehands jurk