AMSTERDAM - Gordon heeft suikerziekte. Dat laat de zanger weten op zijn website. De blonde entertainer moet op aanraden van zijn artsen 'absolute rust' houden in verband met een verhoogde bloedsuikerspiegel.

In verband met zijn gezondheid moest de zanger, die vorige week met de Toppers nog drie keer in een uitverkochte Amsterdam Arena stond, zaterdag verstek laten gaan bij zijn radioshow Gordon on Air op Radio 538.

Volgens een woordvoerder van SBS heeft de zanger -die ook met reuma kampt- kort van tevoren zijn medewerking afgezegd aan Kinderen Zingen met Sterren, afgelopen zaterdag in het Arnhemse Gelredome.

"Daar is niets van waar, ik begrijp niet waarom dat wordt gezegd", laat Gordons manager Xenia Kasper weten. "Er is nooit sprake van geweest dat Gordon daarbij zou zijn, omdat al heel lang vaststond dat hij dan in Zuid-Frankrijk zou zitten voor opnamen van Villa Felderhof."

Opnamen

De opnamen van het populaire programma van Rik Felderhof zijn nog in volle gang. Gordon is samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen te gast in de villa aan de Cote d'Azur.

Gordon, die zijn verblijf in de villa vorig jaar al eens verstek moest laten gaan omdat hij tegen een hernia aan zat, heeft niet overwogen het programma af te zeggen.

Juist in de villa kan hij rust vinden, zegt Kasper. "Hij zit daar gezellig met Yolanthe en heeft geen stress. Als hij terugkomt, heeft hij ook weinig op de agenda staan."