AMSTERDAM - Liesbeth Kamerling heeft de bevalling van haar eerste zoon ternauwernood overleefd

De 32-jarige actrice vertelt in het tijdschrift 'Mama' dat ze na de bevalling drie jaar geleden op de intensive care aan de hartbewaking lag. "Als ik in Afrika was bevallen, waren we allebei dood geweest."

De voormalige GTST-actrice heeft heftige jaren achter de rug. Haar zoon Valentijn kwam met een spoedkeizersnede ter wereld. Na de bevalling kon ze pas na twee weken weer lopen. "Ik kon geen enkele pijn meer verdragen. Ik voelde me mislukt."

Verdrietig

De artsen zeiden dat ze minstens een halfjaar rust moest nemen. "Daar werd ik ook weer zo verdrietig van: ik was in de bloei van mijn leven."

Het advies van de artsen sloeg Kamerling dan ook in de wind en ze runde enige tijd een strandtent op Bonaire. Deze liep echter niet, waarna ze met haar vriend Frans in 2006 terugkeerde naar Nederland.

Hier verbrak ze al snel hun relatie, wat haar zelf een ellendig gevoel gaf. "Ik was degene die het gezinnetje opbrak. Ik had gewoon steeds het idee dat hij me afremde in mijn drang om alles uit het leven te halen."

Vergeven

Sinds enkele maanden is het stel weer bij elkaar, omdat de actrice besefte dat Frans haar grote liefde is. "Gelukkig wilde hij mij nog. Hij heeft me alles vergeven, meteen."

Nu het gezin weer compleet is, kan Kamerling niet wachten op een tweede kindje. "Ik heb zo'n zin om zwanger te zijn."

Liesbeth Kamerling, het zusje van Antonie Kamerling, werd bekend door haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Daarna maakte ze de overstap naar het grote scherm met kleine rollen in films als 'Science Fiction' en 'Phileine Zegt Sorry'.