LEIDEN - Acteur Daniël Boissevain gaat de hoofdrol vertolken in de musical Brandende Liefde naar het boek van Jan Wolkers.

De andere twee grote rollen zijn voor de actrices Catherine ten Bruggencate en Loes Haverkort. Brandende Liefde is de tweede Wolkers-musical van het team dat eerder hitvoorstelling Turks Fruit maakte.

Dat staat in diverse seizoensbrochures gemeld. De muziek en teksten zijn weer van componist Fons Merkies en scenarist Dick van den Heuvel. De voorstelling gaat in maart 2009 in première en reist daarna vier maanden door Nederland. Brandende Liefde verhaalt over de complexe driehoeksverhouding tussen een lerares Frans, een gepassioneerde kunstenaar en zijn Muze annex vriendin.

Turks Fruit

Naar verluidt droeg de vorige jaar overleden Wolkers de makers van Turks Fruit na de première van die voorstelling op om een zelfde soort bewerking van Brandende Liefde te maken. Begin jaren tachtig maakte regisseur Ate de Jong ook al een filmversie van het succesvolle boek.

Musical Award

Hoofdrolspeler Daniël Boissevain was eerder onder meer te zien in de musical Doe Maar!, waarvoor hij een John Kraaijkamp Musical Award ontving. Daarnaast speelde de acteur onder meer Herman Brood in de film Wild Romance en vertolkte hij een vaste rol in de successerie De Meiden Van De Wit.