LONDEN - De Britse koningin Elizabeth II wil dat de vriendin van prins William, Kate Middleton, een volledige baan moet hebben voordat het stel in het huwelijksbootje stapt.

Dat heeft de krant The Mail on Sunday zondag bericht.

Algemeen is de verwachting dat het stel binnenkort aankondigt zich te verloven. Volgens het blad vindt de koningin het nog veel te vroeg voor een verloving.

De 82-jarige koningin geldt ondanks haar leeftijd als een van de leden van het koninklijk huis dat het hardst werkt.

De koningin zou tegen vertrouwelingen hebben gezegd dat het imago van prins William mogelijk schade oploopt als Kate zich niet als een zelfstandig werkende vrouw presenteert.

Troonopvolging

Prins William is na zijn vader, prins Charles, de tweede in de lijn van troonopvolging en de kans is groot dat hij ooit koning wordt.

De koningin "gelooft in een moderne monarchie en vindt dat de leden van het koninklijk huis een voorbeeld moeten stellen", aldus een vertrouweling.

Postorderbedrijf

Middleton werkt momenteel voor het postorderbedrijf van haar ouders, waar ze voor de website foto's maakt van benodigdheden voor kinderfeestjes.

Volgens een vriendin is het geen fulltime job en doet ze het vooral om haar dagen vol te maken, terwijl ze op haar prins zit te wachten.