LANDGRAAF - Pinkpopbaas Jan Smeets heeft pinkstermaandag op zijn festival in het Limburgse Landgraaf traditiegetrouw enkele namen bekendgemaakt van bands die gaan optreden op het festival Lowlands (29, 30 en 31 augustus). Als blikvangers kon hij de Foo Fighters, PJ Harvey, Suede, Stereophonics, techno-dj Dave Clarke en Kelly Osbourne noemen.

Organisator Mojo Concerts werkt nog aan andere headliners. In totaal moeten er in Biddinghuizen (Flevoland) tijdens Lowlands tussen de 120 en 150 muziekacts staan. Inmiddels zijn er al ongeveer zeventig vastgelegd. Zo bracht het impresariaat al eerder de namen van Beck, Guano Apes, Starsailor en Lamb naar buiten.

Comedy en literatuur

Calexico, Michael Franti, Postmen, Turin Brakes en Caesar maken ook hun opwachting op het campingfestival. In het genre comedy legde Mojo onder anderen Schudden, Kamagurka en Martijn Oosterhuis vast. Op het gebied van literatuur komen Jan Mulder, Ronald Giphart en Meindert Talma. Steve-O en andere leden van de Jackass-crew reizen ook af naar de polder.