AMSTERDAM - Acteur Youssef Idilbi is donderdag overleden. Dat heeft zijn management vrijdag bekendgemaakt. Idilbi was vooral bekend van tv-series als Westenwind, ONM, Russen en Dankert & Dankert. De acteur heeft een einde aan zijn leven gemaakt. Idilbi was 32 jaar.

De acteur sprong donderdag omstreeks kwart over negen van de Theaterschool van de Hogeschool voor de Kunsten aan de Jodenbreestraat in Amsterdam. Hij overleed ter plekke. Getuigen krijgen slachtofferhulp, meldt een politiewoordvoerder.

Shock

"Iedereen is in shock en heel verdrietig", aldus een woordvoerster van het management en de nabestaanden vrijdag. "We wisten niet beter dan dat het goed met hem ging. Niemand had dit verwacht."

Het managementteam eert de acteur op de website met een gedicht. Daarin staat ondermeer: "Je ambitie reikte stiekem tot aan de hemel. Die heb je nu bereikt."

Youssef Sjoerd Idilbi werd 7 mei 1976 geboren in Drachten. Hij volgde de theatervooropleiding in Groningen en studeerde in 2000 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. De acteur speelde tijdens zijn studie al in diverse dans- en theaterproducties. Later was hij te zien in onder meer de theaterstukken Kater, Liefde Is Kouder Dan De Dood en Is.Man van Adelheid Roosen.

Begrafenis

Youssef Idilbi wordt volgende week in besloten kring begraven. Het is nog onbekend waar en wanneer de begrafenis plaatsvindt. Voor het gebouw van de toneelschool aan de Jodenbreestraat liggen bloemen en een foto van de acteur.