AMSTERDAM - Chantal Janzen is dit jaar gekozen tot de Meest Sexy Vrouw volgens FHM-magazine. Zij kreeg dinsdagavond in Amsterdam deze eretitel die de afgelopen twee jaar nog ging naar Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Het is de achtste keer dat de lezers van het mannenblad FHM de Meest Sexy Vrouw van Nederland kiezen. Yolanthe zag af van deelname omdat ze het eens was met de redactie dat het tijd werd voor een nieuw gezicht. "Het was deze keer Chantal die alle andere schoonheden ver achter zich liet'', aldus de redactie.

Winnaressen

Met de duizenden lezers die op haar stemden moesten collega's als Fatima Moreiro de Melo, Bridget Maasland en FHM's boegbeeld Ancilla Tilia het onderspit delven.

Vorig jaar eindigde Chantal nog op een tweede plaats. Nu mag ze zich de winnares noemen. Eerdere winnaressen waren Bridget Maasland, Sylvie Meis, Katja Schuurman, Ellemieke Vermolen en Georgina Verbaan.

Wereldwijd

FHM organiseert ieder jaar in de dertig landen waar het blad uitkomt een wedstrijd waarbij lezers de mooiste vrouw ter wereld kunnen kiezen. De wereldwijde winnares is de actrice Megan Fox geworden, bekend uit onder andere Transformers.

Bijna 10 miljoen lezers verkozen de filmster tot de meest aantrekkelijke vrouw op aarde.

Chantal Janzen wint FHM-award