AMSTERDAM - Scott Weiland heeft zich maandagochtend gemeld aan de poort van een gevangenis in Van Nuys, Californië. De zanger van het onlangs heropgerichte Stone Temple Pilots moet een celstraf van acht dagen uitzitten wegens rijden onder invloed.

De 40-jarige rocker werd eind november gearresteerd na een auto-ongeluk op de snelweg in Los Angeles. Hij zou onder invloed van drank zijn geweest.

Eind vorige maand veroordeelde een rechter hem tot de celstraf van acht dagen en een boete van bijna dertienhonderd euro. Daarnaast moet Weiland anderhalf jaar lang een cursus over alcoholgebruik volgen.

Verleden

De voormalig zanger van Velvet Revolver heeft een rijk drugs- en alcoholverleden. Hij werd meerdere keren gearresteerd en zat ook al eens vast.

In 2003 werd Weiland ook al eens onder invloed opgepakt nadat hij een botsing veroorzaakte in Hollywood. Uiteindelijk werd hij hiervoor niet veroordeeld omdat hij zich liet opnemen in een afkickkliniek.

Tournee

Eerder dit jaar gaf gitarist Slash te kennen dat Weiland geen zanger meer is van Velvet Revolver. Korte tijd later maakte Stone Temple Pilots, dat in 2003 uit elkaar ging, bekend weer bij elkaar te komen voor een reünietournee en een album.