LONDEN - De scheiding tussen sir Paul McCartney en Heather Mills is een feit. Dat heeft Hoge Raad in Groot-Brittannië beslist. Het huwelijk is ontbonden op grond van het feit dat beiden al twee jaar gescheiden van elkaar leven.

De beslissing maakt voor Mills de weg vrij om ruim 24 miljoen pond te incasseren. Dat is het bedrag dat de partijen overeen kwamen tijdens een rechtszaak in maart. De overeenkomst die zij aangingen haalde eerder dit jaar de krantenkoppen.

Mills faalde in de pogingen om de volledige overeenkomst buiten de publiciteit te houden. De rechter stelde dat het bewijsmateriaal van Mills "inconsistent en onnauwkeurig" was geweest.

Bovendien is ze een "minder indrukwekkende getuige" gebleken. Dit in contrast met het oordeel over het bewijsmateriaal van McCartney die "consistent, accuraat en eerlijk" was.

Dochter

De voormalige Beatle trouwde het ex-model in 2002, vier jaar na de dood van zijn eerste vrouw Linda. Het paar, dat een vierjarige dochter Beatrice heeft, ging in 2006 uit elkaar.