AMSTERDAM - Frans en Mariska Bauer hebben het samen met hun kinderen Christiaan, Jan en Frans junior naar hun zin in Disneyland Parijs. Het kersverse echtpaar vertrok zaterdag naar het pretpark voor hun huwelijksreis.

"De kinderen mochten kiezen: Aruba of Disneyland. De keuze was snel gemaakt, het werd Disneyland!", zegt Frans in een door Disney verspreide verklaring.

Rust

Echte rust kan het gezin niet vinden in het themapark, waar het tot eind van de week blijft. "Natuurlijk komen er veel mensen naar je toe die een foto willen maken", zegt Frans, die in het park regelmatig wordt herkend door Nederlandse en Belgische fans.

Vijftien jaar geleden, toen het park net een jaar bestond, waren Frans en Mariska ook al in Disneyland Parijs. "Het was onze allereerste vakantie samen. En nu is het dus onze allereerste vakantie als echtpaar", vertelt Mariska.

Cultuur snuiven

Aan het eind van de week is het gezin van plan nog een beetje cultuur te snuiven. "Als we hier straks weer wegrijden, brengen we eerst nog een bezoek aan de stad Parijs zelf", zegt Frans. "Onze middelste zoon Jan heeft de wens om de Eiffeltoren in het echt te zien, dus dat gaan we ook doen."

Afgelopen vrijdag trouwde het koppel, eerst voor de wet in Willemstad en daarna voor de kerk in de basiliek van Oudenbosch. De dag werd door de populaire zanger benoemd als 'emotioneel, maar vooral supergezellig'.