CRAWFORD - In een welkome onderbreking van twee oorlogen, terrorisme, stijgende olieprijzen en andere zorgen was de Amerikaanse president George W. Bush zaterdag op zijn ranch in Texas om het huwelijk van zijn dochter Jenna te vieren.

De 26-jarige trad zaterdagavond (zondagochtend 2.30 uur Nederlandse tijd) in het huwelijk met de 30-jarige Henry Hager; zoon van een invloedrijke Republikein uit de staat Virginia.

Ruim tweehonderd familieleden en vrienden hoorden het jawoord klinken tijdens een ceremonie in de openlucht bij een meertje op de ranch.

Gemak

Jenna had ook voor een bruiloft op het Witte Huis kunnen kiezen. Maar de lerares en schrijfster wilde pertinent geen media-aandacht. "Ze wilde gewoon thuis trouwen. Ze voelt zich daar gewoon veel meer op haar gemak", aldus moeder Laura Bush.

Jenna is het 22e kind van een president die in het huwelijk treedt terwijl haar vader de Verenigde Staten leidt. In 1971 koos Tricia Nixon er voor om in de tuin van het Witte Huis te trouwen. Haar extravagante bruiloft werd rechtstreeks op de televisie uitgezonden.