AMSTERDAM - Lindsay Lohan is voor de tweede keer in een week beschuldigd van diefstal. De actrice heeft volgens fotomodel Lauren Hastings voor duizenden euro's aan kleding uit haar kast gestolen, zo meldde het Amerikaanse televisieprogramma Inside Edition vrijdag.

Volgens de 23-jarige Hastings zijn de kledingstukken verdwenen tijdens een feestje dat onlangs zonder haar toestemming in haar huis werd gegeven door iemand die op de woning paste. Vijf getuigen zouden hebben gezien hoe Lohan de spullen achterover drukte.

"Ze zeggen allemaal dat Lindsay in mijn kast rommelde en vervolgens een tas met kleding aan haar bodyguard gaf", vertelt Hastings, die naar verluidt een romance heeft met acteur Shia LaBeouf.

Contact

De blondine nam contact op met de 21-jarige Lindsay. "Ik zei tegen haar dat ik wist dat ze mijn kleding had gestolen", vertelt ze.

"Lindsay zei daarop dat ik gestoord en zielig was." Hastings deed aangifte van diefstal, maar wegens gebrek aan bewijs is er niets met de zaak gedaan.

Bontjas

Eerder deze week lag Lohan al onder vuur, toen een studente haar beschuldigde van diefstal van een peperdure bontjas.

De jas van de 22-jarige vrouw verdween eind januari uit de garderobe van een hippe nachtclub in New York.

Foto's

De studente zag later op foto's in een Amerikaans roddelblad hoe Lohan in haar verdwenen jas de bewuste club uitwandelde.

Een advocaat zocht contact met de vertegenwoordiging van de actrice, waarna de jas op mysterieuze wijze weer bij de club werd terugbezorgd.

De studente laat het er niet bij zitten en eist een schadevergoeding van ruim 6500 euro.