AMSTERDAM - DMX is vrijdag gearresteerd na een politie-inval in zijn huis in Phoenix. De rapper probeerde de arrestatie te voorkomen door de deur van zijn slaapkamer te barricaderen, meldt een politiewoordvoerder.

De 37-jarige DMX kwam uiteindelijk toch nog vrijwillig de kamer uit nadat het commandoteam zijn huis was binnengekomen.

Drugsbezit

Earl Simmons, zoals de rapper eigenlijk heet, werd opgepakt op grond van aanklachten wegens drugsbezit en dierenmishandeling.

De artiest, van wie één van zijn bijnamen 'The Dog' luidt, werd in augustus opgepakt nadat er bij een inval in zijn huis twaalf zwaar verwaarloosde pitbulls werden aangetroffen. Ook werden drie dode pitbulls in de tuin van de rapper gevonden.

Advocaat

De advocaat van de rapper maakt zich niet druk over de aanklachten tegen zijn cliënt. Volgens Murray Richman wordt de aanklacht wegens dierenmishandeling niet gesteund door bewijs.

Arrestatie

Het is niet de eerste keer dat Simmons deze week een politiecel van binnen mag aanschouwen. Dinsdag werd de rapper gearresteerd nadat hij met een noodvaart over de snelweg reed.

DMX werd gearresteerd voor te hard rijden, het in gevaar brengen van andere mensen, roekeloos rijgedrag en rijden met een tijdelijk ingenomen rijbewijs.