AMSTERDAM - Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week éindelijk de Bauer-bruiloft, dat prinses Margarita juist sobertjes trouwt, Herman den Blijker's tent toch niet zo top is, Mabel Beatrix belachelijk maakt en Do een beetje dom is. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Bravo, Bauers!

Elke week zijn we ge-update over het Bauer huwelijk. Mariska en Frans maakten er een heus mediaspektakel van. In Privé mogen we zelfs meekijken bij de kapper. De bruid verklapt dat ze haar haren dezelfde kleur heeft laten verven als haar jurk. Hallo, hoe ver kun je gaan in je perfectionisme? 't Lijkt ons persoonlijk handiger om een jurk te bestellen in de kleur van je haar, maar goed. Mariska is dolgelukkig en vandaag (vrijdag) kun je op Nu.nl het verslag zien van de grote dag. Eindelijk zien we dan het veelbesproken gewaad. De bruid is helemaal uit haar bol gegaan: kant, glitters, een meterslange sleep èn een riante sluier. De mannen hebben dezelfde crèmekleurige pakken aan, die gelukkig kleuren bij de japon. We verheugen ons nu al op volgende week. Privé belooft een uitgebreide special over de Bauers. Gaan we ons eens lekker verkneukelen over de kleding van de gasten.

Sobere prinses

Zo glamoureus als de Bauers trouwen, zo bescheiden gaf Prinses Margarita deze week haar ja-woord. Datum en locatie waren stil gehouden omdat men bang was dat ex-man Edwin de Roy van Zuydewijn de boel zou komen verstoren. Helaas voor de roddelbladen gebeurde dat niet; de getergde ex liet zich niet zien. Margarita en haar Tjalling trouwden op het landgoed van een bevriende familie en 'tout' de Koninklijke familie was er bij. Zelfs tante Bea was paraat, terwijl die op Margarita's vorige huwelijk met Edwin niet verscheen. De prinses droeg een tamelijk eenvoudig blauw jurkje met een soort crèpe pofmouwen. Omdat ze zwanger is koos ze voor een A-lijn en inderdaad: ze oogt niet zo heel 'buikig'. Bruidegom Tjalling verscheen in een beige pak met blauwe das. Jammer dat die nèt niet matcht met de kleur van het jurkje. Hopelijk vergeven de modebewuste prinsessen Laurentien en Maxima hem deze 'fashion faux pas'.

Toppe tent

'Mijn tent is top' heette het programma van topkok Herman den Blijker. Hierin strijden stellen om hun restaurant in korte tijd van de grond te krijgen èn bekend te maken. Leuk bedacht, maar de show blijkt echter behoorlijk nep. In de laatste aflevering konden kijkers per SMS stemmen. Kok Herman zou per vliegtuig de uitslag bij de winnaar in Breda of Groningen bekend maken. Volgens Party is dat filmpje van tevoren al opgenomen. De Blijker zat die avond helemaal niet in een vliegtuig. Ook de uitslag was al bekend, want Herman zat prinsheerlijk in een limousine nabij Breda. Ruim 1 miljoen kijkers zijn dus misleid, en van dat gerucht smult het roddelblad. Niet zo top van de kok.

Trekpopje

Tijdens koninginnedag liep 'gangsterprinses' Mabel weer fier mee met de stoet. Alsof er nooit zo veel schandalen om haar persoontje waren, bewoog ze zich vrij en blij. Gelukkig voor haar is ze helemaal in de gratie bij schoonmamma Beatrix en dat straalt ze uit ook. Blijkbaar vond ze dat ze zich wel een persoonlijk grapje kon veroorloven. Mabel kreeg een trekpopje in de vorm van Beatrix in handen geduwd. Lachend trok ze aan het touwtje en inderdaad: Bea bewoog keurig haar kartonnen ledematen. Volgens Party echter vond Friso het ongepast en pakte het trekpopje af. Het zou tè gevoelig liggen, omdat Mabel wordt verweten haar schoonmoeder als marionet te gebruiken, die naar haar pijpen danst. Party klopt het akkefietje lekker op en kopt: 'Trekpop affaire - Mabel tart Beatrix- Paleis Huis ten Bosch trilt op zijn grondvesten.' Voor geïnteresseerden die ook eens 'Mabeltje' willen spelen: de popjes zijn er in 3 maten en kosten tussen de 6 en 16 euro.

Dunne Do

Zangeres Do mag volgens Story nog niet zwanger worden. De blondine is bijna 1 jaar getrouwd, maar aan kinderen is ze nog niet toe. Sterker nog: ze wacht nog even, want ze heeft een lucratieve deal met een lingeriemerk. Poseren met een buik zou niet goed zijn voor de reclame. Do zelf is erg content met dit baantje: 'Ik vind de boodschap die er achter schuilt - namelijk dat je heel mooi kan zijn zonder dat je perfect bent- heel goed,' keuvelt ze. Ze is 1.69 meter en weegt een schamele 55 kilo. 'Ik denk dat de gemiddelde Nederlandse vrouw ook wel zoiets zou zijn' prevelt ze verder. Do, lieverd, ben je echt zo blond? De gemiddelde vrouw heeft maat 42, vindt zichzelf te zwaar en doet een móórd voor jouw perfecte lijfje in maat 36!