AMSTERDAM - Frans Bauer is in alle spanning vergeten te antwoorden toen hem op zijn trouwdag om zijn jawoord werd gevraagd. "Door alle spanning herhaalde hij de vraag 'en wat is daarop uw antwoord'", vertelt de ambtenaar van de burgerlijke stand die het huwelijk vrijdagochtend sloot.

De uitspraak zorgde voor hilariteit in de zaal.

De 34-jarige volkszanger noemde het burgerlijk huwelijk in het gemeentehuis van Willemstad na afloop 'emotioneel, maar vooral supergezellig'.

"Ik ben nog verliefder op Mariska dan ik al was. Ik ben getrouwd met de mooiste vrouw van Nederland. Wat zeg ik: mooiste vrouw ter wereld", zei een stralende Frans na afloop van de dienst.

Prachtig

De zanger werd weggegeven door zijn moeder, terwijl de bruid werd weggegeven door haar vader.

De familie stond tijdens de ceremonie stil bij de broer van Mariska, die in 1997 om het leven kwam. "Dat was een emotioneel moment", vertelt de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Gedichtje

De drie zoons van het koppel, Christiaan (6), Jan (5) en Frans junior (3), werden actief betrokken bij de voltrekking van het huwelijk. Zo droeg Christiaan een gedichtje voor en schoof het drietal een ring om de vinger van hun moeder.

De trouwringen werden nog niet uitgewisseld; dat gebeurt in de basiliek van Oudenbosch, waar het kerkelijk huwelijk wordt gesloten.