AMSTERDAM - Froukje de Both wil nooit meer een machoman. Dat zegt de presentatrice deze week in het tijdschrift Grazia. "Vroeger viel ik wel op dat haantjesgedrag, maar ik ben er een beetje van teruggekomen."

De 36-jarige De Both heeft al geruime tijd een relatie met Jeroen te Rehorst, die zeven jaar jonger is dan zijn vriendin. Volgens de presentatrice hoeft haar vriend zich niet zo nodig te bewijzen. "Daardoor staat hij erg in zijn kracht. Ik heb ontdekt dat dat veel sexier is."

Met het leeftijdsverschil heeft De Both geen probleem, zo zegt ze. "Ik voel me gewoon aangetrokken tot iemand met een jonge geest. Iemand die nog lekker gek durft te doen. Liefde heeft voor mij niets met leeftijd te maken."

De Both erkent dat haar vorige vriend wel te jong was. De relatie liep stuk door het leeftijdsverschil van 14 jaar. "Achteraf was hij veel te jong, al denk je dat op dat moment natuurlijk niet, want je bent verliefd."

Ware

Of haar huidige vriend de ware is durft de presentatrice niet te zeggen. "Ik ben realistisch, ik weet niet wat er in de toekomst gebeurt. Misschien ben ik over vijf jaar wel weer alleen."

Minnaar

Toch heeft De Both wel veel vertrouwen in haar relatie. "Jeroen en ik hebben het onwijs leuk samen. Hij is niet alleen mijn minnaar, hij is echt mijn beste vriend. Dat heb ik nooit zo sterk gehad met een man."

De Both werd bekend door haar rol in Goudkust. Momenteel presenteert ze het programma TV Makelaar.