ZEEWOLDE - De politie Flevoland wil niet langer uitrukken na grappen van programmamakers van radio en televisie. Dat bevestigt een woordvoerder woensdag. Het geintje van TMF-presentator Sascha Visser was de spreekwoordelijke druppel. "We zijn er klaar mee."

Het Flevolandse korps onderzoekt of de kosten die in de nacht van dinsdag op woensdag werden gemaakt, kunnen worden verhaald op muziekzender TMF.

Presentator Sascha Visser verstopte zich met twee anderen bij wijze van grap in de glijbaan van het zwembad van vakantiepark de Eemhof in Zeewolde. Dat was voor zijn programma Wakker worden met Sascha.

Inbrekers

De politie rukte uit na een melding dat er inbrekers zouden zijn. "Het is niet dat we een grap niet accepteren", stelt de woordvoerder.

Maar het korps wil volgens hem een lans breken voor soortgelijke gevallen in heel Nederland. "Door dit en andere televisieprogramma's wordt een nieuwe trend gezet."

Grenzen

De zegsman heeft het over "een nieuwe mentaliteit die zoekt naar het maken van het ultieme en meest spraakmakende programma". Daarbij zoeken de makers volgens hem naar de grenzen van het toelaatbare en hopen ze te steunen op de loyaliteit van de politie. "Daar zijn we klaar mee."

De politie wil voortaan graag vooraf worden ingelicht over dit soort acties. "Iedereen weet de politie altijd te vinden, alleen nu niet", stelt de zegsman. "We hebben Sascha Visser trouwens uitgedaagd om een dagje mee te lopen om te zien wat er gebeurt na een melding. Laat hem dat maar ervaren."

Visser vindt de commotie rond de opnamen van zijn nieuwe programma Wakker Worden met Sascha maar overdreven, zo zei hij dinsdag bij RTL Boulevard.