AMSTERDAM - Beau van Erven Dorens is 'ongelooflijk gelukkig en trots' dat hij en zijn zakenpartners dinsdag een Gouden Roos hebben gewonnen voor The Phone. De RTL-presentator kon door zakelijke verplichtingen in Nederland niet aanwezig zijn op het festival in het Zwitserse Luzern.

Dat vertelde hij woensdag in de show van Edwin Evers op Radio 538.

Hoewel je gezien de erkenning in het buitenland anders zou verwachten, scoort het tv-programma in Nederland geen geweldige kijkcijfers. Wekelijks kijken gemiddeld driehonderdduizend mensen naar de realityshow van de Avro. Maar volgens Van Erven Dorens ligt dit niet aan de omroep.

Kijkcijfers

"Het is jammer dat The Phone wordt uitgezonden op Nederland 3 en niet op Nederland 1 zoals vorig jaar", vindt de 37-jarige presentator. "Toen hadden we best aardige kijkcijfers. Maar daar kan de Avro niets aan doen, dat ligt bij de netmanagers."

The Phone is inmiddels te zien in uiteenlopende landen als Brazilië, Australië, Israël, Griekenland, Rusland en Montenegro.

Japan heeft volgens Van Erven Dorens de rechten net gekocht en met de Verenigde Staten is zijn productiebedrijf Park Lane in een vergevorderde fase van onderhandeling.