ZEEWOLDE - Drie mensen, onder wie acteur en presentator Sascha Visser, van het TMF-programma 'Wakker Worden met Sascha' zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden in vakantiepark De Eemhof in Zeewolde.

Ze hadden zich verstopt in het zwembad van het complex en werden aangezien voor inbrekers.

Een woordvoerder van de politie meldde dat de drie in eerste instantie aangehouden werden door een onbewapende bewaker van het vakantiepark. Hij waarschuwde de politie. Toen die aankwam bleek het om een 'grap' te gaan.

Glijbaan

Sascha Visser had zich samen met een man en een vrouw verstopt in de buis van een glijbaan. Voor 'Wakker Worden met Sascha' kunnen mensen zich opgeven die een originele plek bedenken om samen met de acteur wakker te worden. Het programma is vanaf dinsdag elke ochtend te zien op TMF.

Het drietal is na aanhouding weer vrijgelaten. De politie beraadt zich nog op eventuele stappen tegen TMF.

Politieapparaat

Door de actie werd de politie in Zeewolde anderhalf uur volledig in beslag genomen. "We vinden dit soort programma's best leuk, maar niet als het ons politieapparaat aantast", aldus de woordvoerder.

Dinsdag wil de politie Flevoland praten met justitie over de eventuele stappen tegen de televisiezender.

Risico

Visser lijkt zich nog altijd van geen kwaad bewust. "Omdat we op ludieke en ongewone plekken slapen, weten we dat we eventueel aangehouden kunnen worden. Maar het is het risico waard", stelt hij in een verklaring, die MTV Networks dinsdag naar buiten heeft gebracht.