AMSTERDAM - Zangeres Anouk Teeuwe en Remon Stotijn gaan scheiden. Anouk en Remon, bekend als de eenmansformatie Postman, waren acht jaar samen. Samen hebben ze drie kinderen.

De scheiding vindt plaats in 'goede harmonie', zo heeft het management van het echtpaar maandag bekendgemaakt.

Het echtpaar wenst verder geen commentaar te geven op de breuk. Stotijn zegde onlangs zijn twee optredens die hij maandag zou geven ter gelegenheid van Bevrijdingsdag af.

De rapper is door ziekte geveld, zo is te lezen op zijn website.

Inspiratie

Eind vorig jaar, toen haar album 'Who's your momma' verscheen, zei Anouk gelukkiger te zijn dan ooit. Toch vond ze in haar leven genoeg inspiratie voor de donkerder ballads op haar nieuwe plaat.

"Ook al heb je een fijn huwelijk en kinderen, dat houdt niet op. Ieder huisje heeft zijn kruisje", zei ze toen.

Nederland

Het muzikantenkoppel emigreerde in 2006 naar de Verenigde Staten, maar keerde een jaar later weer terug naar Nederland. Sinds maart vorig jaar woonden de van oorsprong Haagse zangeres en Stotijn met hun gezin in Amsterdam, waar de kinderen naar de internationale school gaan.

Met hun nieuwe leven in Amsterdam hoopte Anouk haar kinderen, die verhuizing na verhuizing gewend waren, meer stabiliteit te bieden. "De kinderen riepen elke keer weer als we ergens heengingen: gaan we weer op vakantie? Toen dacht ik: er gaat toch wel iets heel erg goed mis", legde ze uit.

Relaxed

"Remon kon geen staaltje meer zien van verf of vloeren, die was helemaal gek geworden. Laat ik het nu in ieder geval een paar jaar relaxed houden voor de kinderen, een vaste basisschool en vriendjes. Het draait natuurlijk niet allemaal om mij."