AMSTERDAM - R. Kelly heeft er een probleem bij nu aanklagers een nieuwe getuige hebben gevonden in de misbruikzaak tegen de zanger. De vrouw beweert een trio te hebben gehad met de r&b-ster en een minderjarig meisje, zo meldt de Chicago Sun-Times. De zaak is al zes jaar in behandeling.

Volgens de nieuwe getuige is het minderjarige meisje degene die te zien is in de video die het hart vormt van de misbruikzaak. De band toont hoe Kelly seksuele handelingen verricht met een 14-jarig meisje. De r&b-ster heeft altijd gezegd onschuldig te zijn aan alle veertien beschuldigingen van kindermisbruik waarvan hij naar aanleiding van de vondst wordt verdacht.

Ook het meisje dat volgens aanklagers in het gewraakte filmpje te zien zou zijn, is opgeroepen als getuige. Zij gaat volgens bronnen ontkennen dat zij het meisje in de video is. De nieuwe getuige kan alsnog roet in het eten gooien voor de zanger, die hits scoorde als 'I believe I can fly' en 'If I could turn back the hand of time'.

Volgens personeel van de rechtbank in Chicago begint de zaak tegen de 41-jarige Kelly vrijdag met het samenstellen van de jury. Als de zanger schuldig wordt bevonden, kan hij tot een celstraf van vijftien jaar worden veroordeeld.