AMSTERDAM - Niet alleen voor fans van Mariah Carey komt het huwelijk met Nick Cannon uit de lucht vallen, ook vrienden en familieleden reageren verbaasd.

"Ik was verrast toen ik het hoorde", vertelt een vriend van de rapper en komiek aan het Amerikaanse tijdschrift People. "Voor zover ik weet zijn ze heel gelukkig samen."

Ook platenbaas Russell Simmons was niet op de hoogte van de trouwplannen van Carey en Cannon. "Als dat ze gelukkig maakt", reageert hij nuchter.

"Ze hebben veel gemeen en zouden veel plezier kunnen hebben." Gabriel Cannon, de broer van Nick, is dolgelukkig voor zijn broer. "Ik wens hem het allerbeste."

Stilzwijgen

Het stel hult zich nog steeds in stilzwijgen, maar een loslippig familielid van Cannon bevestigde vrijdag dat de twee in het huwelijksbootje zijn gestapt.

De muziekdiva en de rapper hebben vaart gezet achter het huwelijk, want de twee leerden elkaar nog maar kort geleden kennen.

Liefje

Cannon figureert als liefje van Carey in de videoclip bij de nieuwe single 'Bye bye' van de zangeres, die vorige maand in Antigua werd opgenomen.

Niet iedereen is enthousiast over de verbintenis tussen de 38-jarige muziekdiva en haar elf jaar jongere echtgenoot.

"Dit is wat Nick doet. Hij is een sukkel als het om de liefde gaat. Hij wordt altijd heel snel verliefd", zegt een bron dichtbij de rapper, die bekend werd als presentator van het MTV-programma Wild 'n Out.

Grapje

"We dachten eerst dat het een grapje was, maar Nick handelt wel vaker impulsief", voegt een andere bron er aan toe.

"Hij is nog jong en misschien is hij in zijn verliefdheid iets te ver doorgeslagen. Het duurt altijd even voordat hij van de roze wolk afvalt."